Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++ wiersz poleceń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ja sobie ostatnio zaczełem coś pisac w c++ i mam wszystko dobrze, gdy naciskam F5 to na chwile wyskakuje wiersz poleceń z tym co napisałem a potem znika, czy mozna to jakos zrobic zeby nie znikał?

jak cos to Microsoft Visual c++ 2010

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano
cin.get();

na końcu przed return 0 dodaj. A tak btw to nie widziałeś, że jest dział do C++?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

dodaj bibloteke u samej góry 

#include <conio.h>

i potem na końcu funkcji main nad return 

_getch();
lub 
getch();

i wtedy program ci się zatrzyma i dopiero kiedy klikniesz jaki kolwiek przycisk to ci się konsola wyłączy.

stopka.webp

Opublikowano

obiekt cin jest w przestrzeni nazw std więc odwołuje się do nie go poprzez std::cin (chyba, że wcześniej użyto using namespace std)

@up

proszę nie.

Poszperaj w ustawieniach IDE i poszukaj opcji żeby okno konsoli zostawało po zakończeniu działania programu. Na pewnie musi taka być.

Opublikowano

Również proszę nie. Jedyne rozsądne (przenośne i w standardzie) rozwiązanie to użycie cin.get, ale tylko wtedy gdy jest to konieczne, a nie dla sztucznego podtrzymania konsoli (program powinien się wykonać i zamknąć. Zawsze można go odpalić z konsoli jeśli chce się, aby została ona po zakończniu programu. Mówię tu o punkcie widzenia użytkownika).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...